Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australiju su pogodile najveće padaline u posljednjih 120 godina i prouzročile su poplave na sjeveroistoku zemlje zbog kojih je odsječeno nekoliko područja u saveznoj državi Queensland, izjavila je premijerka Queenslanda Anna Bligh.


‘Ceste su odsječene, voda je na nekim mestima odnijela željezničku prugu i šteta će sigurno iznositi nekoliko stotina milijuna dolara’, rekla je Bligh tijekom obilaska gradića St. Georgea. U St. Georgeu poplavljeno je oko 25 kuća, ali je ostatak grada, u kojemu živi 2.800 ljudi, pošteđen jer je razina rijeke Balonne tijekom noći bila niža od očekivane. Dio stanovništva je evakuiran.

Vezani članci Slika nije dostupna Nevjerojatni prizor na ulicama Gospića: Gradom je lutao - medvjed Slika nije dostupna Snažno nevrijeme pogodilo BiH, pogledajte što su ljudi zabilježili

Međutim, rijeka je probila nasipe nizvodno od St. Georgea i odsjekla je mjesta Thallon, Bollon i Dirranbandi na jugozapadu Queenslanda. Obilne kiše prouzročile su prošloga tjedna poplave i u gradovima u središnjem dijelu države. Snažna oluja, praćena obilnom kišom i tučom, pogodila je u subotu Melbourne, glavni grad Victorije, i izazvala ogromne probleme u prometu, kao i otkazivanje brojnih sportskih manifestacija. (Hina)