Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta stotine milijuna dolara

VIDEO: Najveća tuča u posljednjih 120 godina u Australiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australiju su pogodile najveće padaline u posljednjih 120 godina i prouzročile su poplave na sjeveroistoku zemlje zbog kojih je odsječeno nekoliko područja u saveznoj državi Queensland, izjavila je premijerka Queenslanda Anna Bligh.

‘Ceste su odsječene, voda je na nekim mestima odnijela željezničku prugu i šteta će sigurno iznositi nekoliko stotina milijuna dolara’, rekla je Bligh tijekom obilaska gradića St. Georgea. U St. Georgeu poplavljeno je oko 25 kuća, ali je ostatak grada, u kojemu živi 2.800 ljudi, pošteđen jer je razina rijeke Balonne tijekom noći bila niža od očekivane. Dio stanovništva je evakuiran.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u diljem Istre Problemi za građane FOTO/VIDEO Dio Istre pod vodom: Obilna kiša poplavila podrume, naselja, prometnice... Turkmenistan Za 73.000 stanovnika Dragi naš vođo, napravit ćemo grad tebi u čast: Potrošit će 5 milijardi dolara na megalomanski projekt nazvan po moćniku

Međutim, rijeka je probila nasipe nizvodno od St. Georgea i odsjekla je mjesta Thallon, Bollon i Dirranbandi na jugozapadu Queenslanda. Obilne kiše prouzročile su prošloga tjedna poplave i u gradovima u središnjem dijelu države. Snažna oluja, praćena obilnom kišom i tučom, pogodila je u subotu Melbourne, glavni grad Victorije, i izazvala ogromne probleme u prometu, kao i otkazivanje brojnih sportskih manifestacija. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene