Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasili ga kolege

VIDEO Krvavi pohod morskog psa, slučajno snimljen trenutak netom prije napada: "Stopalo mu je otkinuto..."

Velika bijela psina
Velika bijela psina Foto: Guliver Images
Australski surfer Toby Begg (44) je kritično i bori se za život nakon što ga je u petak napala velika bijela psina kod Port Macquarieja u New South Walesu.

Surfer se pokušao othrvati morskom psu koji ga je napao. Borili su se 30 sekundi. Zadobio je značajne ozljede obje noge i bori se za život.

Tobyja Begga (44), ugrizla je velika bijela psina kod Watonga Rocksa na plaži Lighthouse, južno od Tacking Pointa u Port Macquarieju, u nedjelju oko 10 sati.

Napad morskog psa bi bio koban da mu kolege surferi nisu odmah stavili povez na nogu iz koje je obilno krvario. U blizini se našao jedan liječnik, također surfer, koji je pomogao napadnutom surferu. "Apsolutna sreća je imati liječnika hitne službe na mjestu događaja", istaknuo je glavni inspektor Martin Burke iz policije NSW-a.

Beggov brat medijima se javio iz bolnice i nakon 24 sata rekao da je surfer ostao bez jedne noge, a vjerojatno će izgubiti i drugu, no da je sve bolje te da su pred njim brojne operacije i godine rehabilitacije.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin Pad zrakoplova Rusija objavila: Dovršeno je genetsko testiranje, Jevgenij Prigožin je mrtav

Tinejdžer je rekao za 9News da je bilo stvarno zastrašujuće. "Njegovo stopalo je otkinuto i krvario je posvuda", rekla je jedna svjedokinja. "Pokušavali su razgovarati s njim, on je šutio, bio je smrznut", kazala je te dodala da joj se čini kako je morski pas bio dug četiri metra.

Morski pas je pokušao napasti i grupu ljudi, ali uspjeli su odveslati do obale.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene