Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad zrakoplova

Rusija objavila: Dovršeno je genetsko testiranje, Jevgenij Prigožin je mrtav

Šef Wagnera, Jevgenij Prigožin, potvrđen je mrtav nakon avionske nesreće, potvrdila je to genetska analiza tijela, tvrde ruski dužnosnici.

Nakon genetskih ispitivanja, rusko istražno povjerenstvo potvrdilo je da je među desetero poginulih u zrakoplovnoj nesreći i vođa plaćenika Jevgenija Prigožina.

"U sklopu kriminalističkog istraživanja pada zrakoplova u tverskoj oblasti dovršena su molekularna genetička ispitivanja", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Policija Intervenirala policija Nevjerojatan slučaj: Njemačka obitelj slučajno ostavila sina na odmorištu u Hrvatskoj i nastavila putovanje

"Prema njihovim rezultatima, utvrđen je identitet svih 10 poginulih, koji odgovaraju popisu navedenom u letnom listu."

Nisu objavljeni detalji testa, piše Sky news.

"Moramo biti skeptični"

Vojni analitičar Sean Bell dao je svoje mišljenje o rezultatima ispitivanja. 

"Problem je u tome što je to istraga koju sponzorira Kremlj, a vjeruje se da je Kremlj odgovoran za obaranje zrakoplova. Mmoramo biti skeptični u pogledu procesa koji se ovdje prati. Izgleda kao da je zaključak napisan prije nego što su proveli istragu", istaknuo je Bell za Sky news.

Odbor nije odmah objavio ikakve dokaze, a Bell smatra da bi moglo biti u interesu Putina da ih predstavi, ako je na bilo koji način umiješan u smrt, što nije potvrđeno.

"Bit će zanimljivo ako ovaj dokaz ikada postane dostupan, jer su postojale spekulacije da je Prigožin negdje živ i zdrav i da je sve to namješteno", zaključio je Bell.

Osim Prigožina, u avionu su bili Dmitrij Utkin, Sergej Propustin, Jevgenij Makarjan, Aleksander Totmin, Valerij Čekalov, Nikolaj Matušev te kapetan Aleksej Levšin, kopilot Rustam Karimov i stjuardesa Kristina Raspopova.

Kremlj je u petak opovrgnuo da je naredio Prigožinovo ubojstvo. Brojni kritičari ruskog režima ili njihovi bivši pristaše koji su pali u nemilost su ubijeni ili su bili mete pokušaja ubojstva, no Kremlj odbacuje bilo kakvu umiješanost.

Avion Embraer Legacy 600 srušio se u srijedu u blizini ruskog Tvera nakon što je poletio iz Moskve. Mlažnjak nije pokazivao znakove problema sve do iznenadnog pada primljene visine u posljednjih 30 sekundi, pokazuju podaci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene