Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte video

Nakon Kolinde, i lijepa Magdalena bi mogla postati predsjednica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotografija mlade i zgodne kandidatkinje vrlo je brzo obišla svijet.

Dr. Magdalena Ogorek potencijalna je predsjednica Poljske. Nju su za ovogodišnje predsjedničke izbore predložili članovi Demokratskog lijevog saveza (SLD), piše Radio Poland.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

Ovu je informaciju javnosti predstavio lider stranke Leszek Miller. 'Sigurni smo da je dr. Magdalena Ogorek simbol promjene, uključujući i generacijsku promjenu. Ona je simbol otvaranja poljske politike mladoj europskoj generaciji Poljaka. Ona je simbol nacionalnog jedinstva i nije predstavnica niti vođa ni jednog sukobljenog tabora niti političke stranke', rekao je Miller.

Eva Kopacz prisegnula za premijerku Poljske

Ogorek, koja je napisala nekoliko knjiga, među kojima je i 'Poljski templari: Mitovi i stvarnost', radila je i kao televizijska voditeljica. Također je bila zaposlena kao konzultantica Nacionalne banke Poljske od 2012. do 2014.

'Vjerujem u ovu kampanju i vjerujem u uspjeh cijele poljske ljevice', rekla je 35-godišnja dr. Ogorek.

U Poljskoj se predsjednik bira na pet godine, a ove godine mandat isteče Bronislawu Komorowskom koji još nije najavio hoće li se pridružiti utrci za još jedan mandat.

Podsjetimo, na čelu poljske Vlade je Eva Kopacz koja je na tu dužnost stupila drugom polovicom poršle godine nakon ostavke Donalda Tuska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene