Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fotografija mlade i zgodne kandidatkinje vrlo je brzo obišla svijet.


Dr. Magdalena Ogorek potencijalna je predsjednica Poljske. Nju su za ovogodišnje predsjedničke izbore predložili članovi Demokratskog lijevog saveza (SLD), piše Radio Poland.

Vezani članci Poljski predsjednik, Andrzej Duda Poljski novinar predsjednika nazvao kretenom, pa mu sad prijeti i do tri godine zatvora Ispovijest Poljakinje koja je pobacila unatoč zabrani - 1 Ispovijest žene koja se morala izboriti za pobačaj jer je on zakonom zabranjen: "Ne bih imala ništa, rodila bih mrtvo dijete, a bol bi bila tisuću puta veća“

Ovu je informaciju javnosti predstavio lider stranke Leszek Miller. 'Sigurni smo da je dr. Magdalena Ogorek simbol promjene, uključujući i generacijsku promjenu. Ona je simbol otvaranja poljske politike mladoj europskoj generaciji Poljaka. Ona je simbol nacionalnog jedinstva i nije predstavnica niti vođa ni jednog sukobljenog tabora niti političke stranke', rekao je Miller.

Eva Kopacz prisegnula za premijerku Poljske

Ogorek, koja je napisala nekoliko knjiga, među kojima je i 'Poljski templari: Mitovi i stvarnost', radila je i kao televizijska voditeljica. Također je bila zaposlena kao konzultantica Nacionalne banke Poljske od 2012. do 2014.

'Vjerujem u ovu kampanju i vjerujem u uspjeh cijele poljske ljevice', rekla je 35-godišnja dr. Ogorek.

U Poljskoj se predsjednik bira na pet godine, a ove godine mandat isteče Bronislawu Komorowskom koji još nije najavio hoće li se pridružiti utrci za još jedan mandat.

Podsjetimo, na čelu poljske Vlade je Eva Kopacz koja je na tu dužnost stupila drugom polovicom poršle godine nakon ostavke Donalda Tuska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook