Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australski sudac donio je neobičnu odluku o objavljivanju šokantne snimke trenutka u kojem je policija uhitila 17-godišnjeg napadača koji je pucao iz oružja i pritom oduzeo život 18-godišnjoj osobi.


Podivljali tinejdžer ubojica Liam Humbles, koji je prilikom izvršenje ovog kaznenog djela bio pod utjecajem alkohola i droga, dobio je kaznu zatvora u trajanju od 24 godine.

Ovaj uistinu rijedak slučaj objavljivanja ne samo videa s uhićenja već i onog sa saslušanja, na kojem se doznaje identitet napadača, sudac je odlučio pustiti u javnost kako bi poslužile kao primjer ostalima.

Ovaj uznemirujući policijski video pokazuje Humblesa bez majice kako je prislonjen na policijski automobil gdje jedva pri svijesti odgovara na pitanja policijskog službenika.

Vezani članci Koronavirus u Australiji Još mjesec dana karantene za pet milijuna ljudi, a imaju 177 zaraženih: Necijepljeni vozač bez maske u zračnoj luci potaknuo trenutačnu epidemiju Paukovi Samo za hrabre: Snimka iz močvare prestravit će sve one koji ne vole paukove

Nasred ceste ubili vojnika: Mladići osuđeni na doživotni zatvor

U sljedećem videu prikazan je tijekom ispitivanja u policijskoj postaji gdje mu službenik čita razloge uhićenja, kao i optužbe koje mu se stavljaju na teret.Humbles je optužen krivim za ubojstvo 18-godišnjeg Lewisa McPhersona te pokušaj ubojstva Liama Trewartha i Jamesa Lamonta. Nakon toga je zapucao i na automobil koji je u tom trenutku prolazio pored njih.

Ovo troje prijatelja krenulo je na novogodišnju zabavu 31. prosinca 2012. godine i putem su susreli Humblesa koji je na njih zapucao.

Sudac koji je napadača osudio na dugogodišnju kaznu zatvora tvrdi kako su psihološka vještačenja pokazala da je Humbles pokazao veoma malo, gotovo nikakvo kajanje za zločin koji je počinio.

'Ovo je bio užasan, bezobziran zločin koji je završio tragično. No, mogao je biti i još gori. Te večeri su mogle biti ubijene i tri, možda čak i četiri osobe', izjavio je sudac.

Otac ubijenog Lewisa McPhersona nije mogao doći k sebi od boli.

'Suosjećam s majkom ubojice. No, njemu neću nikad oprostiti', izjavio je Mark McPherson. 'Njegov nedostatak kajanja je uznemirujuć i bolan. Jednostavno ne znam što se događa u njegovoj glavi'.

Na sudu je utvrđeno kako je Humbles redovito koristio alkohol i droge te je spavao kod raznih prijatelja nakon što je izbačen iz obiteljske kuće 10 mjeseci prije pucnjave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook