Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potres jačine 6,6 stupnjeva u petak je pogodio jugozapad Nikaragve, prodrmavši zgrade u glavnom gradu Managui, a podrhtavanje se osjetilo i do San Josea na Kostarici.


 Epicentar potresa bio je 24 kilometara južno od grada Granade, nedaleko pacifičke obale, na dubini od 138,6 kilometara, navodi Američka geološka služba USGS.

Vezani članci Venezuela bez struje (Foto: AFP) Stanje uzbune u Venezueli nakon 100 sati bez struje: Majka kroz mračne ulice nosila tijelo kćeri u mrtvačnicu Slika nije dostupna Najjači potres unatrag dvije godine: Građani prijavljuju štete

Broj ozlijeđenih popeo se na 200, a 23-godišnja žena uslijed potresa je dobila srčani udar i preminula. Oštećeno je 300 domova, a najmanje 23 potpuno je srušeno. Vlasti su naredile rušenje dvije zgrade, javlja USA Today.

VIDEO Pogledajte što su potresi izbacili na površinu!

Američka nacionalna uprava za oceane i atmosferu objavila je da se ne očekuje tsunami jer se potres zbio na velikoj dubini

Podrhtavanje tla uslijedilo je samo dan nakon potresa od 6,1 stupnjeva, koji je pogodio zapadni dio Nikaragve, na dubini od 10 kilometara, koji je u nekim dijelovima glavnog grada te zemlje uzrokovao prekid struje i telefonskih linija. (I.D. /Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook