Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zbog gađanja kamenjem

VIDEO Izraelski vojnici priveli dječaka (5)!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zapadnoj obali prašinu je podiglo privođenje petogodišnjeg dječaka. Maleni Palestinac optužen je da je kamenom gađao automobil izraelskog doseljenika. Umjesto da stvari riješe s njegovim roditeljima, izraelski vojnici rješavali su je s petogodišnjakom.

Petogodišnji Wadi Maswadeh nije mogao suzdržati suze kada su mu naoružani muškarci naredili da sjedne u vojni džip. Dijete u tom trenutku nije bilo u pratnji roditelja. 'Vidio sam psa i gađao ga kamenom. Jedan čovjek je izašao iz automobila i pozvao vojnike. Oni su došli do mene i pozvali mog oca', kazao je Wadi.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Dječak se smirio tek kada mu je došao otac. On tvrdi da su izraelski vojnici prije toga uvjeravali Wadijevu majku da im dopusti da odvedu dječaka. No, ona je to odbila. 'Htjeli su mu staviti lisice, no ja sam im rekao da je to protuzakonito. Odgovorili su mi da će onda staviti lisice meni', kazao je Karam Maswadeh, otac privedenog dječaka.

>>
FOTO Izraelske vojnikinje dobile 'packu' zbog nedoličnog ponašanja

Ocu su zavezali ruke i prekrili oči dok je sa sinom čekao da ih preuzmu palestinske vlasti. Sve je to zabilježila kamera nevladine udruge za zaštitu ljudskih prava. 'Apsolutno je nezakonito privesti ili ispitati tako maleno dijete. Mlađi od 12 godina ne podliježu kaznenoj odgovornosti. Vlasti moraju pronaći drugi način kako bi spriječili djecu da bacaju kamenje', kazala je Jessica Montell iz nevladine udruge B'Tselem.

Vojska kaže da će slučaj istražiti. Podsjećaju da je od početka godine u okupiranoj Zapadnoj obali u napadima kamenjem ozlijeđeno više od 150 Izraelaca.

Neprimjereno ponašanje prema djeci događa se i u zemljama koje se smatraju kolijevkama demokracije i promotoricama ljudskih prava. U Georgiji je šestogodišnja Amerikanka vezana lisicama i privedena jer je u školi bacala knjige i igračke. U New Yorku je sedmogodišnjak zavezan lisicama i ispitivan 10 sati jer se posvađao s prijateljem oko džeparca. Slični slučaj američku javnost zgrozi gotovo svaki mjesec.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene