Obavijesti Video Pretražite Navigacija
23 minute naglas molio

VIDEO Djed mu poginuo, on uspio: Prehodao Grand Canyon na žici!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niku Wallendi trebalo je svega 23 minute da po užetu i bez osiguranja prijeđe kanjon rijeke Little Colorado. Pokušavajući napraviti sličan podvig njegov je djed poginuo pred očima promatrača.

Avanturist Nik Wallenda, suprug i otac troje djece, za taj je trenutak vježbao i pripremao se čitav život i uspio - prešao je Grand Canyon hodajući po užetu i bez ikakve zaštite. Discovery Channel njegov je podvig prenosio uživo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samo mala hrpica Veći od života: Grand Canyon je toliko velik da... Slika nije dostupna Nevjerojatno iskustvo 'Nikad nećeš vjerovati što sam upravo vidio!'

>> Hod na žici na 177 metara visine

No, Wallenda podvig nije napravio u samom američkom nacionalnom parku, jer to vlasti nikad ne bi dopustile, već u takozvanom 'malom Grand Canyonu', iznad rijeke Colorado, pored grada Camerona u Arizoni. Njegov djed, poginuo je pred očima promatrača, pokušavajući napraviti sličan podvig.

Wallenda je tijekom sve 23 minute naglas molio, a molitve su mu se isplatile jer je spretno i sretno prešao kanjon. 'Hvala ti Isuse. Ti si moj kralj, ti si moj zaštitnik, ti si moj štit, ti si moja snaga, ti si moj gospodar', ponavljao je tijekom hoda preko žice debele 5 centimetara s 15 kilograma teškom prečkom za balansiranje u rukama, prenosi Business Insider.

Prešao je 400 metara na užetu, a ispod njega je bila provalija duboka 500 metara, no Wallenda nije popustio pritisku i vjetru, koji je na momente i ozbiljno zaprijetio, pušući blizu 50 km/h.

Nik Wallenda je poznat kao 'Kralj visoke žice'. On predstavlja sedmu generaciju legendarnih velikih Wallenda, a po užetu je počeo hodati s četiri godine starosti. Njegova je obitelj zaslužna za neke od najpoznatijih vratolomija u svijetu, no nitko od njih se nije usudio prijeći Grand Canyon.

Prošle godine, Wallenda je uspješno prehodao preko žice slapove Niagare.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene