Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas za rudare

VIDEO: Hrana 'za slučaj katastrofe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na kineskoj Akademiji za inženjering predstavljena je prva hrana za preživljavanje u rudarskim nesrećama. Pogledajte video.

U malenom paketiću nalaze se voda i hrana bogata svim nutritivnim vrijednostima. Svaki paketić sadrži četiri seta, što je jednom čovjeku dovoljno za četiri dana. U slučaju urušavanja rudnika to bi zatočenim rudarima trebalo pomoći da prežive dok ih spasioci ne izvuku van, a spasiocima da lakše dođu do rudara ako spašavanje potraje.

Pročitajte i ovo Rudari, ilustracija (Foto: Getty Images) EVAKUACIJA U TIJEKU Strava u rudniku: Deseci rudara ostali zarobljeni u nakon požara, za njih 75 se ne zna gdje su Slika nije dostupna SAD: Kamera pronašla 'rupu za preživljavanje' ali ne i rudare

Tijekom ožujka isprobana je u 15 rudnika diljem Kine. Paketići se pohranjuju u različite tipove kabina na strateškim mjestima unutar rudnika, a spasioci također nose sa sobom kad krenu na zadatak. Ovako pohranjena hrana ima i dug rok trajanja.

Kineski rudnici su inače, među najopasnijima u svijetu. Procjenjuje se kako godišnje u njima živote izgubi više od 3.000 rudara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene