Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Incident u Amsterdamu

VIDEO Gnjevni studenti vikali na šeficu MMF-a, ona se smješkala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekolicina ljutitih studenata na amsterdamskom je sveučilištu na trenutak prekinula predavanje šefice Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde.

Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde posjetila je danas Sveučilište u Amsterdamu kako bi studentima i drugim zainteresiranima održala predavanje o europskoj dužničkoj krizi, no njezin su govor u jednom trenutku prekinuli glasni uzvici nekolicine prosvjednika.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Slika nije dostupna Opći štrajk u Grčkoj VIDEO Sve je stalo osim prosvjednika protiv mjera štednje

Negodovali su jer je Lagarde navodno pristala odgovarati isključivo na unaprijed dogovorena pitanja iz publike. Među ostalim su vikali 'Gospođo Lagarde, za ovo se niste pripremili!' te 'Zašto bi tehnokracija bila bolja od demokracije?'.

>> Policija upala u stan šefice MMF-a!

Incident je potrajao nekoliko minuta, koliko je zaštitarima i dijelu prisutnih trebalo da istjeraju prosvjednike. Dvije su se studentice pritom žestoko opirale pa su ih na trenutke doslovce vukli, a bilo je i naguravanja.

Lagarde je sve promatrala sa smiješkom koji je ipak odavao izvjesnu nelagodu. Kada se situacija smirila, rekla je da diljem svijeta ljudi propituju ulogu MMF-a i ispravnost njegovih preporuka. 'Jasno je za što se mi zalažemo, već sam ranije rekla da je to prije svega stabilnost. Očito je da postoji potreba i da ova diskusija bude stabilna', rekla je Lagarde.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene