Kinez Huang Chuancai, poznatiji kao 'čovjek slon', spreman je za drugu operaciju za koju se nada da će biti uspješna te mu omogućiti normalan život.


Doktori su u lipnju prošle godine odstranili dio tumora težak 15 kilograma s lica 32-godišnjeg Huanga. Novu operaciju obavit će liječnici Fuda bolnice iz južne Kine. 

Vezani članci Lech Walesa Lech Walesa nakon četverosatne operacije: "Hvala, sve je uspjelo" Operacija, ilustracija Nova metoda liječenja u riječkome KBC-u: Zahvaljujući ovome djeci će oporavak biti brži i lakši

Prije prve operacije Huang jedva da je mogao govoriti zbog veličine tumora. Njegovo lijevo oko bilo je potpuno zatvoreno, lijevo uho spustilo mu se do ramena, a desno uho i vilica potpuno su bili prekriveni tkivom.

>> Video: Čovjek-slon uskoro na operaciji

'Nadam se da je moja bolest izlječiva te da ću se nakon operacije sretan vratiti kući i s mojom obitelji uživati u proljetnom festivalu', kaže Huang. 

Doktori su optimistični i očekuju pozitivan ishod operacije. Jedini problem leži u činjenici što se tumor nalazi u blizini uha, pa će morati uložiti velike napore kako bi odstranili tumor, a sačuvali uho. Ako sve krene kako treba, poslije operacije tijelo ovog 32-godišnjaka počet će se vraćati u normalu. 

A to je vrlo bitno jer je tumor Huanga doslovno otrgao iz normalnog života. Zbog neobične bolesti bio je prisiljen napustiti školu, a njegov otac čak je dobio ponudu da proda sina u cirkus gdje bi bio prikazivan kao čudovište.