Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Berlusconi skupljao smeće po Napulju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Silvio Berluskoni svojim ponašanjem ponovno uveseljava javnost. Pred kamerama je pokazao svoje umijeće čišćenja ulica.

Čišćenje ulica Napulja bilo je jedno od Berlusconijevih obećanja tijekom predizborne kampanje. Kriza izazvana gomilama otpada na napuljskim ulicama našla se u središtu travanjskih parlamentarnih izbora. Danu riječ, talijanski je premijer ispunio. Doslovno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Berlusconi će napuljsku krizu sa smećem rješavati i pomoću vojske Slika nije dostupna Berlusconijeva vlada odredila mjere za rješavanje napuljskog smeća i odobrila imigracijske zakone

Nakon skupljanja, ulicom je provozao kantu za otpatke. Potom je pokazao i svoje umijeće korištenja metle.

Berlusconi je prošlog mjeseca izjavio kako je njegov plan za rješavanje krize s otpadom dao rezultate. No, dodao je da će za postizanje trajnog rješenja trebati najmanje tri godine.

Smeće s napuljskih ulica poslano je na druga talijanska odlagališta i spalionice u Njemačkoj. Berlusconi je mobilizirao i vojsku kako bi se onemogućile blokade privremenih odlagališta otpada.

Otpad već dulje vrijeme predstavlja gorući problem u Napulju. Dodatno ga komplicira interes organiziranog kriminala za unosan biznis zbrinjavanja otpada. Krajem prošle godine sva su lokalna odlagališta proglašena punima, a smeće se tjednima gomilalo na ulicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene