Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pilot Mark Crampton uspješno je izveo manevar slijetanja na nos u australskom Queenslandu. Odmah nakon polijetanja čuo je da je ispod njega u letjelici nešto puklo. Ispostavilo se da je prednji kotač otkazao poslušnost.


Pilot manjeg putničkog aviona tipa Beechcraft Baron 58 uspješnim je manevrom izbjegao potencijalnu katastrofu i tragične posljedice. Nedugo nakon polijetanja s jednog regionalnog aerodroma na području australskog Queenslanda, Mark Crampton i njegov kopilot čuli su da je ispod njih nešto puklo, ali im nije bilo jasno što.

>> FOTO Ovako je 'prizemljio' avion i odšetao

Vezani članci Avion, ilustracija (Foto: AFP) Otkazale mu kočnice: Avion pun putnika zabio se u zgradu na aerodromu Slika nije dostupna Istanbul: Luksuzni privatni avion zabio se u pistu i planuo, zatvorena zračna luka Ataturk

Kada su se približili odredištu, aerodromu u gradu Toowoombi, shvatili su da je prednji kotač dvomotorne letjelice zakazao. Nakon kraćeg kruženja nad pistom, uslijedilo je opasno slijetanje.

Crampton je avion polagano prizemljio 'na nos'. Iskrenje koje je pritom nastalo moglo je uzrokovati požar ili eksploziju, da je kojim slučajem zahvatilo spremnik s gorivom. Ipak, do toga nije došlo i ovo je slijetanje imalo sretan završetak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook