Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hit na internetu

VIDEO Evo zašto ga zovu budućim predsjednikom Egipta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok se nemiri u Egiptu nastavljaju, nakon što je vojska s vlasti proteklog tjedna svrgnula predsjednika Mursija, ovih je dana društvenim mrežama zavladao 'novi predsjednik', kako mu tepaju - 12-godišnji Ali Ahmed. Otkrijte zašto!

U video intervjuu, egipatski školarac Ali Ahmed (12) donosi iznimno preciznu osudu Muslimanskog bratstva, prenosi Huffington Post. Njegova će vas tirada riječi, utemeljenih na činjenicama, Ustavu i zakonima, te realnom životu u Egiptu - ostaviti bez teksta.

Pročitajte i ovo Video rekonstrukcije piramide izazvao bijes javnosti Burne reakcije Snimka obnove egipatske piramide izazvala bijes javnosti: Zbog spornog videa zaustavljena velika rekonstrukcija Slika nije dostupna Zbog terorističkih radnji Egipatski sud osudio osam militanata na smrt

Govoreći vrlo strastveno i informirano o temama poput nepravedne zdravstvene skrbi u Egiptu, nedostatku prava žena, a ponajviše o prevelikom utjecaju islamske religije na egipatsku politiku, mali veliki Ahmed razotkriva lažnu sliku  koju svijetu šalje Mursijeva vlada i Muslimansko bratrstvo. 

>>Egipat: Nastavak pregovora o premijerskom mjestu

Iako je video snimljen još u listopadu prošle godine, tek je nedavno postao viralan putem društvenih mreža, nakon što je vojska preuzela vlast i smijenila dosadašnjeg predsjednika Mohammeda Morsija prošle srijede, samo godinu dana nakon što je izabran na dužnost.

Iako su neki komentatori s Reddita posumnjali u pravilan prijevod intervjua s 12-godišnjim Egipćaninom, komentatori s arapskog govornog područja su ipak potvrdili točnost svih navoda.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene