Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osiguravala nepovratna sredstva

Sumnje na korupciju: Potpredsjednici parlamenta Federacije BiH određen jednomjesečni pritvor

Vesna Švancer (Foto: Facebook)
Vesna Švancer (Foto: Facebook) Foto: Facebook
Zamjenici predsjedatelja Zastupničkog doma parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Vesni Švancer određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zloporabe položaja i protuzakonitog stjecanja materijalne dobiti, odlučio je u ponedjeljak Županijski sud u Tuzli.

Vesna Švancer je uhićena prošlog petka u operativnoj akciji policije pod nazivom "Globus", nakon višemjesečne istrage u koju je bila uključena i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREMINULO 76 OSOBA Nastavlja se rast broja zaraženih u Bosni i Hercegovini: Više od 1600 novih slučajeva Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Održan sastanak Plenkovića s Čovićem i Izetbegovićem: "Ovo su neformalni susreti koji vode k nečemu"

Prema prikupljenim podacima Švancer je koristila svoju poziciju u federalnom parlamentu osiguravajući nevladavim udrugama nepovratna sredstva iz entitetskog proračuna.

Organizacije koje bi dobile ta nepovratna sredstva naknadno su joj morale dati polovicu tog novca.

Vesna Švancer je za zastupnicu u federalnom parlamnetu i za zamjenicu predsjedatelja tog tijela izabrana kao kandidat Saveza za bolju budućnost (SBB), na čijem je čelu Fahrudin Radončić.

Zajedno s njom uhićen je i Said Kapetančić, također član SBB-a, koji je nakon saslušanja pušten.

Lokalni mediji podsjećaju kako je Švancer još 2013. godine osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog prijevare jer je zadržala novac od prodaje tuđeg stana.

Do sada nitko nije zatražio njen opoziv s dužnosti u parlamentu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene