Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelanska oporba zahtijeva da se građanima kaže istina o zdravstvenom stanju predsjednika Chaveza. Njegov prijatelj, bolivijski čelnik Morales potvrdio je kako je Chavezovo stanje zabrinjavajuće.


Tri se tjedna Hugo Chavez nije obratio javnosti, otkada je otputovao na Kubu. Četvrti put je operiran zbog karcinoma, a koliko je stanje loše, govori i zabrinutost njegova bliskog prijatelja i saveznika bolivijskog čelnika Moralesa.

Vezani članci Koronavirus u Češkoj Zdravstveni sustav na granici je svojih kapaciteta: Češki ministar zdravstva zabrinut stanjem u zemlji Stiže nam hladni val - 2 Prava zima je pred vratima pa budite oprezni! Dolaze nam velike hladnoće: "Preporuča se ne boraviti predugo na otvorenom“

'Prvo, ovo je vrlo bolna situacija. Zdravstveno stanje našeg brata, predsjednika Chaveza vrlo je zabrinjavajuće. Nadamo se da će nam se uskoro pridružiti, ali stanje je zabrinjavajuće. Razgovarao sam s njegovom obitelji. Pokušao sam bezuspješno razgovarati i s potpredsjednikom. Neka naše molitve pomognu bratu Chavezu', rekao je Morales.

>>
Chavez je bolje, ali ostaje na Kubi

Morales se nije čuo s venezuelanskim potpredsjednikom Nicolasom Madurom. Tog bivšeg vozača autobusa i sindikalnog vođu Chavez je imenovao svojim nasljednikom. Oporba zahtijeva da se građanima kaže istina.

'Nema opravdanja za vladu da nam ne da informacije koje mora dati. I sam se potpredsjednik obvezao da će reći istinu kakva god ona bila. Pa bi i trebao reći istinu o zdravstvenom stanju predsjednika', rekao je Ramon Aveledo, čelnik oporbene koalicije.

Podsjetimo, 58-godišnji Chavez za tjedan dana bi trebao prisegnuti za početak novog, četvrtog mandata na čelu države. Moguće je da svečano polaganje prisege bude odgođeno, iako oporba upozorava kako je to protuustavno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook