Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Venezuela i Iran nude pomoć antiameričkim zemljama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Venezuele, Hugo Chavez, i Irana, Mahmud Ahmadinedžad, izjavili su da su spremni ponuditi znatnu financijsku pomoć zemljama koje se, poput njihovih, protive američkoj dominaciji u svijetu.

Dvojica predsjednika su, nakon sastanka u glavnom gradu Venezuele, prvoj Ahmedinedžadovoj postaji na turneji po Latinskoj Americi, objavili da će dio od dvije milijarde dolara iz fonda koji osnivaju za zajedničke investicije upotrijebiti za projekte u prijateljskim zemljama.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

"Time ćemo pomoći ulaganja prvenstveno u državama čije Vlade se pokušavaju osloboditi američkog imperijalizma", rekao je Chavez novinarima.

Ahmadinedžad je to ocijenio "vrlo značajnom" odlukom koja će im pomoći u promociji "zajedničke suradnje u trećim zemljama", posebice u Južnoj Americi i Africi.

Nakon Venezuele, iranski će predsjednik posjetiti Nikaragvu i
Ekvador, gdje su nedavno na vlast došli ljevičarski predsjednici neskloni američkoj politici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene