Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Luksuzni projekt

Veliki zaokret Saudijske Arabije uslijed pada cijena nafte – Objavili što planiraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijska Arabija pokrenula je golemi turistički projekt koji će 50 otoka i drugih lokacija na obali Crvenog mora pretvoriti u luksuzne resorte, piše BBC.

Vlasti se nadaju da će tako privući strane i domaće goste, u sklopu diverzifikacije gospodarstva dok pada cijena nafte. Strancima koji bi stizali u resort olakšalo bi se izdavanje viza, no zasad je nepoznato hoće li se ublažiti stroga pravila odijevanja i ostale restrikcije.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

U Saudijskoj Arabiji zabranjeni su alkohol, kina i kazališta. Izgradnja resorta trebala bi početi 2019. U prvoj fazi, očekuje se do 2022. g., izgradit će se nova zračna luka te luksuzni hoteli i ostale vrste smještaja.

U Saudijsku Arabiju već stižu milijuni stranih gostiju zbog posla i hodočašća u Meku. No, stroga vjerska i društvena pravila, koja se reflektiraju u gradnji i okolišu, pokazala su se neprivlačnima za turiste.

Sada kada cijena nafte pada, žurno se traže novi izvori prihoda, a turizam je ključni element nove gospodarske i društvene vizije. Turistički projekt dio je plana "Vizija 2030." koji "gura" prijestolonasljednik Mohammed bin Salman.

Prema tom planu, resorti će se graditi na 125 kilometara zapadne obale Crvenog mora. Među atrakcijama bit će zaštićeni koraljni grebeni i parkovi prirode s rijetkim divljim životinjama poput arapskog leoparda i sokola.

Posjetitelji će također moći obići ostatke drevnog grada Madaina Saleha, uvršenog na UNESCO-ovu listu svjetske baštine te sudjelovati u aktivnostima kao što su skokovi padobranom, planinarenje i penjanje po stijenama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene