Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Velika protuteroristička operacija u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske snage sigurnosti uhitile su 20 osoba u sklopu velike operacije protiv međunarodnog terorizma. Uhićenu su strani državljani koje je tužiteljstvo u Milanu optužilo za stvaranje islamističkih jezgri i regrutiranje dobrovoljaca za samoubilačke napade u Iraku i Afganistanu.

Protuterorističku operaciju su specijalne snage karabinjera provele u Milanu, Genovi i Bologni. 

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović, reporterka Dnevnika Nove TV Podnio ostavku Bivši pomoćnik ministrice ispitan: "Istraga obuhvaća i 3D snimanje naručeno iz ministarstva" Davor Trupković, bivši pomoćnik ministrice u Ministarstvu kulture i medija - 5 milijunske malverzacije Afera postala još veća: Uhićeni bivši pomoćnik ministrice, dekan i profesor

Islamisti nisu namjeravali organizirati atentate u Italiji već je njihova aktivnost bila usmjerena na regrutiranje osoba koje su mogle provesti samoubilačke napade u Afganistanu i Iraku.

Karabinjeri su u njihovim stanovima otkrili priručnike al Qaede za proizvodnju eksploziva, otrova i druge gerilske instrukcije. 

Uhićene osobe su optužene i za falsificiranje dokumenata, pomaganje u organiziranju tajne imigracije i skrivanju osoba osumnjičenih za terorizam.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene