Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika Britanija planira graditi zatvor poput Alcatraza u koji bi bili smješteni opasni zatvorenici.


Britanski Alcatraz, tako na Otoku zovu zatvor u koji planiraju zatvoriti sve one koji su optuženi za terorizam ili povezanost s terorističkim aktivnostima. Prijedlog je došao iz ministarstva pravosuđa a očekuje se da će ga poduprijeti i ostali ministri.

Premijer David Cameron najavio je početkom tjedna kako su spremni poduzeti značajne reforme u zatvorskom sustavu kako bi zatvorenike povezane s ekstremnim islamizmom odvojili od ostalih i tako spriječili njihovu radikalizaciju.

Trenutno je u britanskim zatvorima smješteno oko 1000 osoba kojima bi mogle pasti pod utjecaj 131 islamista koliko ih je optuženo za terorizam, a Cameron je kazao kako neće 'stajati i gledati' kako šire svoju indoktrinaciju u zatvorima. Ipak, prijedlog o 'džihadističkom Alcatrazu' za sada je neformalan jer se boje da bi mogao postati 'britanski Guantanamo Bay' i tako izazvati osudu javnosti, piše Daily Mail.
 

Vezani članci Cjepivo, ilustracija Dosad otkriven u više od 50 država: Britanski soj koronavirusa mogao bi postati dominantan u cijelom svijetu Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Nevjerojatan slučaj: Nije imao pojma da vlada pandemija iako je dva puta bio zaražen koronom - "Kao da je sve prespavao"