Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska nuklearna elektrana Sellafield zabilježila je visoku razinu radioaktivnosti i zbog toga u petak radi uz smanjeni broj radnika.


"Ta je odluka uslijedila nakon što je utvrđena povišena razina radioaktivnosti...", priopćio je Sellafield Ltd, tvrtka koja upravlja nuklearnom elektranom.

Vezani članci Meso Muškarac u meso u supermarketima ubrizgavao nepoznatu tvar: "Trenutno nije poznato koliko je predmeta kontaminirano" Slika nije dostupna Zabrinjavajuće vijesti iz Švedske: Otkrivene radioaktivne divlje svinje, 31 godinu nakon Černobila

"U rezultatu razborite odluke, nuklearka Sellafield radi normalno, ali uz smanjen broj radnika", navodi tvrtka dodajući da je ta odluka donesena zbog sigurnosti radnika te da na posao dolaze samo oni bez kojih rad nuklearke ne bi bio moguć.

Nuklearka Krško opet u pogonu

"Razine radioaktivnosti su iznad zračenja koje se prirodno pojavljuje, ali ispod razine koja bi zahtijevala poduzimanje mjera", stoji u priopćenju.

Britansko ministarstvo energetike priopćilo je da nema razloga vjerovati da je povećana razina radioaktivnosti ozbiljnija nego što je objavljeno.

"Mi smo u stalnom kontaktu sa Sellafieldom i nemamo razloga vjerovati da je to išta ozbiljnije nego što su rekli", rekao je glasnogovornik ministarstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook