Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem riješen

Nuklearka Krško opet u pogonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nuklearna elektrana Krško (NEK) noćas je ponovno priključena na elektroenergetsku mrežu, a nakon što je u subotu automatski zaustavljena zbog neodgovarajućeg djelovanja novog sustava za mjerenje temperature reaktorskog hladila, priopćeno je jutros iz nuklearke.

Nuklearka je na mrežu ponovno priključena noćas u 2 sata, trenutno radi 35-postotnom snagom i postupno diže opterećenje te će, kako se predviđa svoj puni kapacitet postići u sljedećih nekoliko dana.

Nuklearka je nakon redovnog remonta u utorak, 19. studenoga, bila priključena na elektroenergetsku mrežu i stabilizirana, no zaustavljena je u subotu, 23. studenoga, kada je zaštitu rektora aktivirao neodgovarajući rad novog mjernog sustava temperature reaktorskog hladila.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Sigurnost nije ugrožena Krško: Pukla šipka nuklearnog goriva, pala na dno reaktorskog bazena

>> Opet problemi: Zaustavljen rad u NE Krško

Tijekom kratkotrajne zaustave obavljena je temeljita dijatnostika i potrebne korektivne mjere na elementima upravljanja (relejima), ističu iz nuklearke.

Dodaju da su tijekom zaustave svi sustavi radili ispravno i da je elektrana bila u stabilnom stanju, pa se ponovni start mogao izvesti razmjerno brzo, odnosno odmah nakon što su utvrđeni i otklonjeni uzroci kvara.

U upravi nuklearke naglašavaju da posljednji događaj ni u kom slučaju nije povezana sa stanjem NE Krško i da su svi parametri njena rada prilikom zaustavljanja bili u okviru normalnih vrijednosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene