Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretresi u Makedoniji

Velika antiteroristička akcija: Policija u lovu na džihadiste!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom policijskih pretresa objekata u nekoliko gradova u Makedoniji, s ciljem hvatanja džihadista, na ispitivanje je privedeno devet osoba.

Makedonsko Ministarstvo unutarnjih poslova tijekom prijepodnevnih sati započelo je veliku antiterorističku akciju kojoj je cilj hvatanje osoba povezanih s Islamskom državom.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Zbunilo ga pitanje Procurila snimka: Poslušajte kako Vučić od novinarke naručuje koje pitanje želi čuti Slika nije dostupna ispituje se uzrok U požaru COVID bolnice u Tetovu 14 je osoba izgubilo život: Ministar objavio koliko je zdravstvenih djelatnika ozlijeđeno

Na meti su osobe koje su sudjelovale u regrutiranju makedonskih građana za sudjelovanje u paravojnim formacijama, javlja 24Vesti.

Taj makedonski mediji izvijestio je kasnije kako je uhićeno devet osoba, među kojima je, neslužbeno se doznaje i imam. Osumnjičeni su trenutačno na ispitivanju na Kaznenom sudu u Skoplju.

VIDEO Uhićenje napadača iz Kumanova: 'Ajde, uz zid! Ruke gore, mamu mu je***'

Policija je jutros upala i u jednu džamiju u Skopju koja, prema pisanju makedonskih medija, dugo nije pod kontrolom Islamske vjerske zajednice, a za koju se sumnja da je bila 'gnijezdo ISIS-a u Makedoniji'.

Osim u Skoplju, pretresi su vršeni i u gradovima Struga i Kumanovo, u kojemu se policija u svibnju sukobila s 'albanskim teroristima' i u kojima je smrtno stradalo osam policajaca i 14 navodnih terorista. Pretresi su vršeni i u zgradama u Gostivaru i još nekim mjestima, javlja 24Vesti.

U međuvremenu je osvanula i snimka lokacija na kojima je provođena antiteroristička operacija.

O svemu se popodne oglasila i makedonska te je izvijestila da je uhitila nekoliko osoba tijekom potrage za osobama za koje je sumnjala da su muslimanski ekstremisti. Policija je izvijestila da je pokrenula akciju protiv osoba za koje sumnja da su sudjelovale u sirijskom ratu te da su novačili borce za IS.

Više pojedinosti o akciji očekuje se tijekom dana.

U Makedoniji živi 2,1 milijuna stanovnika, od kojih je četvrtina Albanaca, uglavnom muslimanske vjeroispovjesti. Pretpostavlja se da ih je u borbama u Siriji na strani Islamske države poginulo više desetaka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene