Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radovan Karadžić

'Velik broj sudionika u slučaju Milošević potvrdio je opasnosti i nepravednost suđenja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši politički vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić pozvao je danas Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju da izvuče 'pouku' iz suđenja Slobodanu Miloševiću koji je 2006. umro u zatvoru prije nego mu je izrečena presuda.

'Ovo je za sud prva i najbolja prigoda da pokaže kako je naučio nešto iz suđenja Miloševiću', piše Radovan Karadžić, koji se sam brani, u dokumentu koji je u srijedu predao sudu. U njemu traži od sudaca da smanje njegovu optužnicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgađaju se izbori? Milinović: Kosor vodi politiku gubitnika Slika nije dostupna Milošević kritizira prvih 100 dana 'Iz Vlade samo Čačićeva galama i zaglušujuća tišina Milanovića'

Suđenje meni za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i genocid tijekom rata u BiH (1992.-1995.) bit će 'jedno od najtežih i najopsežnijih u povijesti', upozorava Karadžić.

Tužiteljstvo je 23. rujna 2008. objavilo aktualiziranu inačicu optužnice protiv Karadžića. Nju najkasnije u veljači trebaju potvrditi suci ICTY-ja kad im obrana podastre dokaze.

'Velik broj sudionika u suđenju Miloševiću potvrdio je opasnosti i nepravednost suđenja koje se temelji na nezgrapnoj optužnici', ističe optuženik. Karadžić je optužen za pokolj u Srebrenici u srpnju 1995., gdje su snage bosanskih Srba pobile gotovo 8000 muslimana. Uhićen je u Beogradu 21. srpnja nakon 13-godišnjeg bijega.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene