Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitivanje javnog mijenja

Većina Francuza vjeruje da je Strauss-Kahn žrtva namještaljke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo ispitivanje javnoga mnijenja provedeno u Francuskoj nakon uhićenja direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna pokazalo je da socijalistička oporba i dalje ima prednost.

U istraživanju agencije CSA provedenom 16. svibnja, 54 posto ispitanika kazalo je da socijalisti i bez svog vodećeg kandidata za predsjedničku nominaciju i dalje mogu pobijediti na izborima.  Ovo je bilo prvo ispitivanje u Francuskoj u kojoj Strauss-Kahn nije naveden kao mogući socijalistički kandidat koji će se na predsjedničkim izborima sljedeće godine suprostaviti Nicolasu Sarkozyju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna hrabrost ili ludost? Val referenduma zahvatio Europu: "To je prilika da si ljudi daju oduška" Slika nije dostupna Ako pobijedi na izborima Sarkozy bi Britaniji dao novu prilku za glasanje o ostanku u EU

>> MMF se pokušava riješiti Strauss-Kahna

Naizgledniji kandidat socijalista sada je bivši stranački čelnik Francois Hollande, koji ima veću popularnost od aktualne predsjednice stranke Martine Aubry. No, bilo tko od njih dvoje osvojio bi 23 posto glasova u potencijalnom prvom krugu izbora, u usporedbi za dvadesetak posto koliko osvajaju Sarkozy i čelnica krajnje desnice Marine Le Pen.

Od Strauss-Kahnove afere predsjednik Sarkozy, kojem je popularnost na najnižim razinama, zasad nije previše profitirao, tek za postotak ili dva po anketama. Također, po istoj anketi, većina ispitanika (57 posto) smatra da je Strauss-Kahn žrtva namještaljke. (Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene