Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici Francuske, Njemačke, Rusije i Ukrajine danas se u Bjelorusiji sastaju na mirovnim pregovorima o Ukrajini. Riječ je o francusko-njemačkoj inicijativi za pokušaj borbenih djelatnosti u Ukrajini.


Pregovori dolaze u vrijeme napredovanja proruskih separatista, a događaj je zasjenjen i njihovim današnjim napadom na vladin garnizon blizu Debalceva.

Kijevska vojska kaže da je u napadu poginulo 19 njihovih vojnika. Kako piše Reuters, pobunjenici pokušavaju opkoliti vladine snage u Debalcevu, strateškoj lokaciji koja bi im omogućila da povežu svoja uporišta.

Uoči summita u Minsku on osjeća 'osjetni napredak'

Vezani članci Slika nije dostupna Šefovi diplomacije četvorke razgovarali o ukrajinskoj krizi Slika nije dostupna SASTANAK 'NORDIJSKOG FORMATA' Rusija, Ukrajina, Njemačka i Francuska raspravljaju o Ukrajini

U borbama u Ukrajini dosad je inače poginulo više od 5000 ljudi, a SAD je ovaj tjedan najavio i mogućnost naoružavanja Ukrajinaca u borbi protiv ruske agresije.

Europski vođe, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel, s druge strane preferiraju mirno rješenje krize. Na današnjim pregovorima osim Merkel sudjeluju i francuski predsjednik François Hollande, ruski predsjednik Vladimir Putin i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook