Zbog prijetnje vatrenom stihijom, na evakuaciju je iz područja sjeverno od San Francisca pozvano oko 180.000 stanovnika, izvijestio je u nedjelju ured šerifa okruga Sonoma gdje je požar dosad opustošio više od 12.000 hektara.

Galerija


Lokalna vatrogasna služba Cal Fire koja je s gašenjem započela još u petak navečer izvijestila je da su vatrogasci dosad uspjeli obuzdati tek 10 posto opožarenog područja unatoč dobrim vremenskim uvjetima.

Vezani članci Zbog požara u Kaliforniji proglašeno izvanredno stanje (Foto: AFP) U Kaliforniji proglašeno izvanredno stanje zbog požara: Evakuirano 200.000 ljudi Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Borba s vatrom i dalje traje: Vlasti u Kaliforniji naredile evakuaciju 50.000 ljudi; pod kontrolom 10 posto požara

U nedjelju rano ujutro izdana je naredba za evakuaciju područja sjeverno od Sante Rose, grada u kojemu živi gotovo 180.000 stanovnika. Policija je naredila evakuaciju sjevernog dijela grada.

Lokalni tv-program ABC7 izvješćuje da je nekoliko skloništa već puno, a u Santi Rosi jedno je zatvoreno jer je u zoni evakuacije. Zatvorenici iz zatvora North County prebačeni su u drugi zatvor, a evakuirani su pacijenti i osoblje bolnice u Santi Rosi. (Hina)