Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vatikan je u srijedu objavio da osniva međunarodno istražno povjerenstvo za Međugorje.


Kongregacija za nauk vjere imenovala je povjerenstvo kojim predsjeda kardinal Camillo Ruini, po priopćenju Vatikana. Povjerenstvo je sastavljeno od kardinala, biskupa i stručnjaka i ono će svoje zaključke predavati kongregaciji. Vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi rekao je novinarima da je u tome istražnom tijelu 20-ak osoba. Podsjetio je da je međugorske pojave proučavalo biskupsko povjerenstvo, koje je uputilo predmet jugoslavenskom biskupskom povjerenstvu.

Vezani članci Zgrada Općinskog vijeća Borovo Policija podnijela optužni prijedlog protiv načelnika Borova zbog fotografije "Oluja - zločin koji još traje" Slika nije dostupna Evo što vjernici iz Međugorja kažu na vijest o priznanju ukazanja do kraja godine

Danas još nema zaključaka o nadnaravnim pojavama i prikazanjima, rekao je otac Lombardi i biskupi Bosne i Hercegovine obratili su se Kongregaciji za nauk vjere. Velik broj vjernika vjeruje da se Djevica prikazala šestero djece na brdu iznad Međugorja 21. lipnja 1981. i da su se prikazanja nastavila. Mjesto je postalo važno hodočasničko odredište.

Mostarski biskup Ratko Perić kritizirao je u početku siječnja posjet bečkog nadbiskupa kardinala Christopha Schoenborna, njegove susrete i poruke o ukazanju Gospe u Međugorju kojima je, kako tvrdi, ohrabrio neposluh i nije pridonio jedinstvu Crkve u Hercegovini. (Hina)