Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na presudu

Vatikan: Djecu trebaju podizati majke i očevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatikanski list L'Osservatore Romano piše da bi djecu trebali podizati majke i očevi, u reakciji na odluku talijanskog kasacijskog suda koji je majci lezbijki dao pravo na skrbništvo nad sinom iz ranije heteroseksualne veze, što je potpirilo rasprave o pravu istospolnih parova na usvajanje djece.

Talijanski je sud nakon žalbe oca da njegov sin neće imati uravnoteženo odrastanje jer mu majka sada ima partnericu, ipak presudio u korist majke djeteta, ocijenivši da se u očevoj žalbi radi o 'predrasudi'.

U Italiji istospolni parovi nemaju pravo posvajanja djece, ali je udruga za njihova prava Arcigay pozdravila odluku suda kao 'povijesnu'.

L'Osservatore Romano je u nedjelju reagirao uvodnikom u kojem ističe da je 'da je monogamna obitelj idealno mjesto za učenje o važnosti ljudskih odnosa i okružje koje omogućuje najbolji oblik odrastanja'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Djeca i povici; ilustracija - 3 Organizatori se ograđuju Dječje skandiranje u Splitu zgrozilo javnost: "Kad ne reagiramo, djeca misle da je to normalno"

>> Roditelji spavaju, dječak se igra na ogradi balkona na 8. katu!

Osvrnuvši se na najnoviju odluku talijanskog suda, list dodaje da 'nitko ne vjeruje da bi se ovakve situacije trebale stvarati samo zato jer u nekim slučajevima ne čine štetu'. List posebice poručuje da nitko nema 'pravo' na djecu, na koje se poziva homoseksualna zajednica.

Vatikan u zadnje vrijeme sve češće diže glas protiv legalizacije istospolnih brakova. Papa je u prosincu snažno potvrdio crkveno protivljenje istospolnim brakovima, kazavši da heteroseksualni brak ima neprocjenjivu ulogu u društvu.

U nedjelju su se u Parizu okupile stotine tisuća ljudi na masovnom skupu protiv najavljene legalizacije istospolnih brakova u Francuskoj. Povorci se pridružio i pariški nadbiskup kardinal Andre Vingt-Trois. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene