Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska policija spasila je petero djece iz zatočeništva nekoliko pedofila, koji su ih držali kao seksualno roblje, a video snimke njihova zlostavljanja objavljivali na internetu.


Nakon serije racija provedenih diljem Velike Britanije, nekolicina dječaka i djevojčica u dobi od sedam do 13 godina oduzeto je osumnjičenim pedofilima. Djeca su svakodnevno trpjela seksualna zlostavljanja, a snimke su pedofili često snimali i objavljivali na internetu, piše Sky News.

Vezani članci Split: 12 uhićenih još na ispitivanju - 1 MUP objavio za što terete 12 uhićenih u Splitu, mještani ogorčeni: "Samo ugrabi, uzmi sebi, a za druge koga briga" Vinko Ljubičić i Mario Jurič Odvjetnik uhićenog splitskog poduzetnika otkrio što mu se stavlja na teret i poručio: "Uvjeren sam da tu nema ništa protuzakonito"

Javni tužitelj Derek Ogg, pohvalio je policiju zbog odlično obavljenog 'detektivskog posla na dobar stari način', pomoću kojeg je pedofilski lanac i razbijen. Istragu je započelo uhićenje muškarca, koji je bio osumnjičen za druge seksualne prekršaje. Ubrzo je policija počela identificirati djecu koja su bila žrtve pedofila, a započela je i akcija na nacionalnoj razini.

'Akciju su proveli uistinu predani policijski službenici, koji su radili dan i noć, kako bi stali na kraj svakodnevnoj patnji te djece', zaključio je Ogg.