Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njima i Englezi

Užas u V. Britaniji: Kao robovi godinama živjeli u strašnim uvjetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmlađa žrtva je 17-godišnji mladić kojeg su vratili roditeljima, a pronašli su i muškarca koji je u ropstvu proveo 15 godina.

Engleska policija pronašla je u zapuštenom kampu 24 osobe koji su bili tamo smješteni protiv svoje volje, a živjeli su u užasnim uvjetima. U sirotinjsko naselje u Bedfordshireu, sjeverno od Londona policija je upala jučer i uhitila pet osoba za koje sumnja da su umiješane u zločin modernog ropstva. Vjeruju da je pomutnju iskoristilo oko 28 osoba i pobjeglo. 'Pronašli smo 24 osobe koje su bili držani u užasavajućim uvjetima. Bili su prekriveni fekalijama i slabo obučeni. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Britanski Project X Zabava izmakla kontroli: U kuću ih je pokušalo ući više od 100, intervenirala i policija Slika nije dostupna Spašeni iz ropstva Ekipa Provjerenog usred velike policijske akcije: ''Jako me je strah. Ideš na posao i znaš da si pod prisilom''

'Robove smo pronšli u boksevima za konje i kućicama za pse. Bili su u očajnom stanju , kazao je glavni inspektor Sean O'Neill. Na mjestu zločina su također pronašli oružje, drogu i nova. Neki od spašenih ljudi su Englezi dok su drugi uglavnom iz istočne Europe.

Policija pak pretpostavlja kako je iza svega stajala jedna obitelj koja je sve organizirala. Nesretne ljude koji su bili na rubu egzistencije su mamili u kamp obećanjima kako će dobiti posao i smještaj. No, kad bi došli u naselje, pretukli bi ih, uzeli dokumente i obrijali im glave. Najmlađa žrtva je 17-godišnji mladić koji je vraćen obitelji.

Drugi skstrmeni slučaj je čovjek koji je u kampu proživio 15 godina, pronašli su ga prekrivenog psećim fekalijama. Vlasti sumnjaju da je broj robova daleko veći te da su kroz kamp prošle stotine ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene