Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crna kutija mora biti što prije pronađena, jer njezine baterije mogu raditi još najviše dva tjedna.


Vrijeme nikako nije na strani Malaysia Airlinesa, jer ga je ostalo vrlo kako bi se pronašli ključni elementi koji bi otkrili misterij nestalog zrakoplova.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo kako su 2 pada aviona utjecala na Malaysiu Airlines Slika nije dostupna AUDIO Obavljena snimka razgovora posade nestalog MH370 i kontrole leta

Istražitelji koje je kompanija unajmila u paničnoj su utrci s vremenom kako bi pronašli crnu kutiju prije nego joj se potpuno isprazne baterije. Naime, prema pravilima svih zrakoplovnih kompanija, crne kutije bi trebale moći slati signale i biti u funkciji barem trideset dana nakon nesreće.

Presica malezijske vlade: Potraga u sjevernom koridoru je otkazana!

Za sada je prošlo 17 dana od ove misteriozne nesreće, a bez crne kutije praktički će biti nemoguće utvrditi što se dogodilo i što je uzrokovalo nesreću.

Sad kad je objavljeno gdje bi se zrakoplov mogao nalaziti, na stručnjacima je da pokušaju utvrditi barem približnu lokaciju gdje se avion mogao srušiti. Ono što im je prioritet je pokušati pronaći signal crne kutije, koje će, ako su im baterije bile ispravne, raditi još oko dva tjedna.

Ukoliko crna kutija ne bude pronađena ili ako ne bude radila kada je otkriju, misterij nestalog zrakoplova mogao bi zauvijek ostati neriješen.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook