Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podaci s terena

Upozorenje sarajevske policije: Mogući su novi nasilni prosvjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sarajevska policija upozorila je u petak kako postoje planovi da se mirni prosvjedi koji se u tom gradu održavaju već danima u subotu pretvore u nasilne.

Sarajevska policija upozorila je u petak kako postoje planovi da se mirni prosvjedi koji se u tom gradu održavaju već danima u subotu pretvore u nasilne te je najavila kako neće dopustiti ponavljanje izgreda kakvi su se zbili 7. veljače niti uništavanje imovine.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije objavilo je priopćenje u kojemu stoji kako su prikupljene informacije da se skupine mlađih osoba pripremaju iskoristiti okupljanje građana najavljeno za 22. veljače kako bi isprovocirali nasilne prosvjede na čijoj bi meti bila sjedišta županijskih i državnih tijela vlasti, ali i policajci angažirani na osiguranju.

U Sarajevu malo prosvjednika, u Tuzli ukidaju privilegije smijenjenima

Iz policije su naveli i kako podaci s terena ukazuju na to da takve skupine pripremaju "predmete i sredstva" koje će koristiti tijekom nasilnih prosvjeda.

Policija je pozvala sve one koji se odluče sudjelovati u prosvjedima u subotu da identificiraju one koji pokušaju izazvati nasilje te da ih u suradnji s policijom odstrane s prosvjednih skupova.

"Pripadnici policije neće tolerirati nasilničko ponašanje, ugrožavanje zdravlja građana i policije, kao i uništavanje imovine", stoji u priopćenju.

Blokirali promet i mirno prosvjedovali

Nakon 7. veljače, kada su u Sarajevu tijekom protuvladinih prosvjeda izbili neredi i pritom zapaljena sjedišta Predsjedništva BiH i vlade Sarajevske županije, okupljanja su nastavljena svakodnevno, no ona su protjecala mirno iako je svakodnevno po nekoliko sati bio blokiran promet središtem grada.

Iz "Plenuma građana i građanki Sarajeva", koji zastupa prosvjednike, skupštini Sarajevske županije upućeni su zahtjevi za što bržu uspostavu nove županijske vlade koju bi činili stručnjaci kao i za smanjenje plaća i drugih primanja izabranih dužnosnika. Te je zahtjeve rukovodstvo skupštine u petak prihvatilo, a o njima bi se županijska skupština konačno trebala očitovati 24. veljače. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene