Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masakr u Minneapolisu

Upao u tvrtku i pucao po svima oko sebe, petero mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač je ubio četvero bivših kolega i sebe. Čini se da ga je motivirao bijes zbog nedavnog otkaza u tvrtki za prometnu signalizaciju.

Pet je osoba izgubilo život, a još ih je četvero ozlijeđeno u oružanom napadu koji je u četvrtak u Minneapolisu izveo Andrew Engeldinger (36).

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Bijes nedavnim otkazom u tvrtki za prometnu signalizaciju odlučio je iskazati na svojim dojučerašnjim kolegama, a u konačnici i na samom sebi. Paljbu je iz vatrenog oružja otvorio u poslijepodnevnim satima.

Područje oko mjesta zločina nekoliko je sati bilo pod blokadom, a stanari okolnih kuća za to vrijeme nisu smjeli izlaziti.

Troje ozlijeđenih prebačeno je u bolnicu te su u kritičnom stanju

>> Troje mrtvih u pucnjavi u samoposluživanju u New Jerseyu

"Neizmjerno nam je žao što se ovo dogodilo. Zaposlenici su zajedno i osigurana im je pomoć, očekujemo da će se stanje u kvartu vratiti u normalu, ali očito da se moramo suočiti s činjenicom da se ovdje dogodio užasan zločin", rekao je gradonačelnik Minneapolisa R.T. Rybak.

Sjedinjene su Države poznate po relativno čestim oružanim incidentima. Prije mjesec dana mnoge je šokirala pucnjava pred ulazom u njujorški Empire State Building, a prije toga svijet je zapanjio masakr na premijeri novog "Batmana" u Coloradu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene