Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za pokrivanje hitnih potreba

UN za Haiti skuplja 1,44 milijardu dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN je u četvrtak uputio poziv za skupljanje 1,44 milijarde dolara za pomoć za oko tri milijuna žrtava potresa na Haitiju.

Taj poziv koji bi trebao pokriti hitne potrebe pomoći za 2010. uključuje prethodni poziv za skupljanje 577 milijuna dolara, upućenog nakon katastrofe, precizira se u priopćenju Ureda za koordinaciju humanitarnih poslova UN-a (OCHA).

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

>> VIDEO: Tisuće Splićana pjevalo za Haiti

Blizu trećine traženih iznosa (480 milijuna dolara) će biti namijenjeno za hranu, a ostatak će biti podijeljen između raznih sektora poput privremenih skloništa, poljoprivrede, obrazovanja, zdravstva i higijene. Prethodni UN-ov poziv za skupljanje rekordnih iznosa nakon prirodnih katastrofa iznosio je 1,41 milijardi dolara. Bio je odaslan 2005. za zemlje teško pogođene tsunamijem u Indijskom oceanu u prosincu 2004. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene