Obavijesti Video Pretražite Navigacija

UN: Ostvaren je napredak u borbi s ptičjom gripom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda ptičja gripa u nekim zemljama ne jenja, svijet općenito napreduje u borbi s virusom zahvaljujući djelovanju vlada, izjavio je koordinator UN-a za suzbijanje epizootije David Nabarro.

Govoreći o stanju epizootije u svijetu i o pripremama zemalja za eventualnu pandemiju kod ljudi, Nabarro je ocijenio da se virus H5N1 "čvrsto ukorijenio" u nekim zemljama kao što su Indonezija, Vijetnam, Bangladeš, Egipat i, donekle, Nigerija.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

Od početka godine više oboljelih zabilježeno je i u Indiji, rekao je. 

"No u ostatku svijeta stanje se doista popravlja", kazao je. "Općenito gledano, države su uložile velika sredstva u poboljšanje rada svojih veterinarskih služba i u sigurnosne uvjete za uzgoj peradi".

Nabarro je isto tako ocijenio da su se zemlje u svijetu bolje pripremile za moguću pandemiju bolesti kod ljudi nakon mutacije virusa. "Vlade diljem svijeta ulažu u to mnogo truda", istaknuo je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene