Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umro Tomaš J. Bata, vlasnik obućarskog carstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik slavne tvrtke za proizvodnju cipela Tomaš J. Bata, sin osnivača obućarskog carstva, umro je jučer u dobi od 93 godine u bolnici u Torontu, objavile su agencije.

"Napustila nas je jedna od velikih ličnosti našeg vremena", rekao je češki predsjednik Vaclav Klaus povodom Batine smrti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Valter' i srpski specijaliteti Bata Živojinović planira otvoriti restoran u Pekingu Slika nije dostupna Nikada prije u našem podneblju Lovac ubio albino medvjeda: 'Činilo mi se da je sive boje'

Tomaš J. Bata preuzeo je tvrtku tridesetih godina 20. stoljeća nakon pogibije svog oca Tomaša, koji je 1894. u Zlinu na istoku Češke osnovao tvrtku Bata.

Nakon Drugog svjetskog rata i nacionalizacije imovine u tadašnjoj Čehoslovačkoj, Tomaš J. Bata je sjedište tvrtke premjestio u Toronto i tako je spasio od propasti.

Tvrtka, na čijem čelu se Tomaš J. Bata nalazio nekoliko desetljeća, danas posjeduje 40 proizvodnih pogona u 26 zemalja, više od 5,000 dućana, te zapošljava oko 40 tisuća radnika, prenosi AFP.

Iza Tomaša J. Bate ostali su supruga Sonja, sin i tri kćeri.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene