Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagodba obitelji s hotelom

Djevojka (19) umrla u hotelskom zamrzivaču, neki su detalji užasno bizarni: "Ne mogu shvatiti..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Obitelj djevojke koja je pronađena u zamrzivaču hotela u Chicagu postigla je milijunsku nagodbu.

Kenneke Jenkins pronađena je mrtva u dobi od 19 godina u zamrzivaču hotela u Chicagu, a njezina smrt privukla je široku pozornost, uključujući čak i teoretičare zavjere.

Šest godina kasnije njezina obitelj postigla je nagodbu s hotelom vrijednu više od šest milijuna dolara, od čega će najveći dio novca dobiti njezina majka.

Jenkins je otišla u hotel na zabavu na devetom katu s koje se nikada nije vratila kući. Nakon gotovo 24 sata neizvjesnosti, njezino je tijelo pronađeno u walk-in zamrzivaču u kuhinji hotela, a utvrđeno je da je uzrok smrti hipotermija.

Njezina majka podnijela je protiv hotela, osiguravatelja i drugih tužbu, koja je sada riješena, krajem 2018. i tražila odštetu od 50 milijuna dolara. Tužbom se optuživalo osoblje za nemar i neuspjeh da učine dovoljno da pronađu Kenneke prije nego što je umrla, piše NPR.

''Moj život više nikada neće biti isti'', kazala je ranije njezina majka. Istaknula je da su u više navrata i obitelj i prijatelji te večeri kada je bila zabava upozoravali osoblje na nestanak Kenneke. A i na samu zabavu je pristizalo puno prigovora iz samog hotela.

No, kako se navodi u tužbi, osoblje ni na što nije odgovaralo niti je pravovremeno pregledalo snimke s hotelskih kamera. ''Boli, to je bol koju ne mogu ni objasniti. Ne mogu ni shvatiti", kazala je Kennekina majka.

Snimke su prikazivale kako Kenneke tumara hotelskim hodnicima u subotu rano ujutro, a nekoliko je puta zamalo i pala. Posljednjih nekoliko kadrova s nadzornih kamera prikazuju kako je ušla u hotelsku kuhinju, u kojoj nije bilo nikog drugog.

Pročitajte i ovo Provjereno - 5 Sustav je ignorirao Starica bez grijanja i hrane prepuštena samoj sebi: ''Sramota za državu, pas u štenari bolje živi!''

Član hotelskog osoblja, koji je ujutro ušao u walk-in zamrzivač nekako unutra nije vidio djevojku, tvrde majčini odvjetnici i pozivaju se na videosnimke. Tijelo mlade žene pronađeno je tek nekoliko sati kasnije.

Ured medicinskog istražitelja okruga Cook presudio je da je smrt Jenkins nesretan slučaj i dodao da su trovanje alkoholom i topiramatom, lijekom koji se koristi za liječenje epilepsije i migrenskih glavobolja, značajno pridonijeli njezinoj smrti.

U izvješću s obdukcije navedeno je da su vrata zamrzivača imala mehanizam za otvaranje vrata iznutra, ali nema objašnjenja zašto se djevojka nije mogla izvući van. Pravni tim njezine majke vjeruje da je netko izvan zamrzivača osigurao vrata koja su, kako kažu, trebala biti zaključana prije svega, a da nisu znali da je Jenkins unutra.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sud presudio "U početku je pila sok": Policajac dao supruzi da vozi! Nastao je kaos, sada je kažnjen

Slučaj je tijekom godina privukao mnogo pozornosti, a među onima koji su raspravljali o mogućim objašnjenjima smrti mlade djevojke bio je online novinar Zack Stoner, YouTuber iz Chicaga. Stoner, koji je često izvještavao o isprepletenim svjetovima gangstera i repera, upucan je i ubijen u svibnju 2018.

Slučaj je također izazvao veliko zanimanje ljudi koji su njezin nestanak i smrt vidjeli i kao znakove šireg vrlo ozbiljnog problema: neproporcionalne stope kojom crnci, a posebno mlade crne djevojke i žene, svake godine nestaju u SAD-u.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene