Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk kazao je u petak da parlamentu namjerava predložiti zakon kojim bi se obnovio postupak prijama u NATO Ukrajine, suočene s ruskom "agresijom".


"Vlada podastire parlamentu nacrt zakona kojim bi se poništio izvanblokovski status Ukrajine i vratilo na put prijama u NATO", kazao je Jacenjuk na vijeću ministara.

Vezani članci Slika nije dostupna Ukrajinsko-američki pomorski manevri u Crnome moru Slika nije dostupna ZABRINUT Obama osudio sve agresivnije stajalište Rusije

U travnju 2008. na summitu u Bukureštu čelnici zemalja članica NATO-a dogovorili su se da Ukrajina ima preduvjete da se pridruži Savezu što je jako naljutilo Rusiju.

Putin uzvraća na optužbe: Ukrajinci napadaju kao nacisti!

No, 2010., proruska ukrajinska vlada predsjednika Viktora Janukoviča odustala je od tog cilja nastavljajući, međutim, surađivati s NATO-om.

Jacenjuk je kazao ovog tjedna da Ukrajina očekuje "ključne odluke" na summitu NATO-a koji će se održati 4. i 5. rujna u Newportu, u Velikoj Britaniji. "Ukrajini treba pomoć", naglasio je Jacenjuk. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook