Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija se i dalje zaoštrava

Putin: Ukrajinci napadaju kao nacisti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Putin je usporedio napade ukrajinske vojske na gradove na jugoistoku te zemlje s udarima nacista na Lenjingrad (St. Peterburg) tijekom Drugog svjetskog rata. Time je Putin odgovorio na optužbe Ukrajine i Zapada na invaziju Ukrajine.

Ruski predsjednik je pozvao na hitne mirovne pregovore.

Pročitajte i ovo Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile rusku rafineriju Napad bespilotnim letjelicama VIDEO Ukrajinski dronovi pogodili rusku rafineriju nafte, izbio je veliki požar Vladimir Putin Brojni detalji Putin otkrio zašto ga je Trump korio te poručio: "Šaljem vojsku na granicu s Finskom"

"Nažalost, to me podjseća na događaje iz Drugog svjetskog rata, kad su nacistički vojnici opkoljavali naše gradove, kao Lenjingrad i ubijali ih direktnom vatrom", rekao je Putin suionicima foruma za mlade "Seliger" koji se održava pored Moskve, prenosi Guardian.

Ukrajina: Separatisti će poslušati Putina i otvoriti 'humanitarni koridor'

Putin je istaknuo da dobro razumije separatiste u jugoistočnoj Ukrajini, koji pokušavaju ukrajinsku artiljeriju potisnuti dalje od gradova i zbog čega vode vojne operacije. Putin je naveo da predstavnici zapadnih zemalja pozivaju pripadnike separatista "da dozvole da budu ubijeni da bi bili dobri".

Moramo sjesti za pregovarački stol, rekao je ruski predsjednik i pozvao Zapad da nagovori vlast u Kijevu na pregovore, jer ona ništa ne čini da bi uspostavila red u Ukrajini.

Putin je dodao da je separatistima na jugoistoku Ukrajine savjetovao da otvore humanitarne koridore za povlačenje ukrajinskih vojnika kako bi se izbjegle nepotrebne žrtve.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene