Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Ukrajini

Ukrajina započela s povlačenjem lakog topništva s istoka zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina je počela s povlačenjem tenkova i lakog topništva s bojišnice u istočnoj regiji Luhansku u skladu s nedavnim dogovorim s proruskim separatistima, izvijestila je u ponedjeljak ukrajinska vojska.

Ukrajinski predstavnici i separatistički čelnici prošli su se tjedan složili u pogledu povlačenja oružja u istočnoj Ukrajini, koje pobunjenici smatraju potencijalnim "završetkom sukoba" s ukrajinskom vladom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raketni udari Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione: "Glavni cilj neprijatelja su naši ljudi" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

"Danas u 11.00 u Luhansku započinjemo s istodobnim povlačenjem tenkova tipa T-64 i T-72 te protutenkovskog topništva D-48 i D-44 s nekih područja... kao i minobacača", napisao je na Facebooku glasnogovornik vojske Ruslan Tkačuk.

Po podacima što ih je krajem kolovoza objavila vojska, u području sukoba Ukrajina ima 360 tenkova i oko 1400 oklopnih vozila.

Čačuk je kazao da je povlačenje dogovoreno i s predstavnicima OESS-a te da bi trebalo biti završeno u idućih 14 dana.

Na istočnim ukrajinskim teritorijima održava se prekid vatre, a obje strane izvješćuju o njegovu sporadičnom kršenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene