Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukrajina: 1 rudar poginuo, 8 izvučeno iz rudnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je rudnik poginuo, a osam rudara, zarobljenih u rudniku ugljena u ukrajinskom gradu Enakijevo nakon eksplozije metana u nedjelju, izvučeno je i spašeno, rekao je prvi potpredsjednik ukrajinske vlade Alaksandr Turčinov, prenijele su novinske agencije.

Eksplozija se dogodila u nedjelju rano ujutro na dubini od oko tisuću metara u rudniku Karl Marx u Enakijevu, 60 kilometara istočno od Donjecka.

Pročitajte i ovo Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada Vladimir Zelenski Nova smjena Zelenski smijenio šefa odjela tajne službe: Otkriveno što je učinila njegova supruga

Spasilačke službe navode da je u rudniku pronađen živ 21 rudar, 13 se još uvijek vodi pod nestalima, tri su ozlijeđena, a jedan je mrtav.

Ukrajinska vlada održala je u ponedjeljak izvanrednu sjednicu posvećenu pitanju uklanjanja posljedica nesreće.

Prema Turčinovljevim riječima, ujutro su iz rudnika izvučena živa dva rudara, a tijekom poslijepodneva još šest. Jedan od njih zadobio je teške ozljede, opekline i prijelome, ali mu, prema mišljenju liječnika, život nije ugrožen, kazao je Turčinov.

Također je rekao da su rudarima, koji su ostali pod zemljom, dostavljeni voda i lijekovi.

Radi se o jednom od najstarijih rudnika u Ukrajini, otvorenom 1958. godine.

Esplozija je jako oštetila dva ulaza u rudnik i otežava pristup spasiocima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene