Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeni osumnjičeni za planiranje ubojstva karikaturista u Danskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danska je policija uhitila nekoliko sumnjivih osoba zbog navodnih planova o pripremi ubojstva crtača stripova i karikaturista Kurta Westergaarda, koji je svojevremeno nacrtao kontroverzne crteže proroka Muhameda, potaknuvši niz prosvjeda tijekom 2006. godine.

Westergaardov karikatura objavljena u rujnu 2005. u danskom listu Jyllands-Posten na kojoj je prorok Muhamed prikazan s bombom, umjesto turbanom na glavi, u mnogim je zemljama s većinskim muslimanskim stanovništvom potaknula velike prosvjede i bojkot danskih proizvoda.

Pročitajte i ovo Mette Frederiksen pozvala i druge da to učine Danska premijerka: "Svu artiljeriju koju imamo poslat ćemo Ukrajini" Odron u Danskoj - 2 "Kontaminirano tlo" Ekološka katastrofa na sjeveru Europe: Ogromno brdo smeća kreće se prema selu

Šef danske policije Jakob Scharf izjavio je kako je blizu grada Aarhusa uhićeno nekoliko sumnjivih osoba koje su praćene već neko vrijeme.

Uhićenja su "preventivne prirode", stoji u policijskom priopćenju te se dodaje kako u Danskoj nije izdano upozorenje o pojačanoj opasnosti od potencijalnih terorističkih napada, Westergaard (73) i njegova supruga do sada su u više navrata po nekoliko mjeseci živjeli pod policijskom zaštitom te su bili prisiljeni seliti se na razne lokacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene