Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska policija je uhitila pet osoba, tri čelnika gradskih uprava i dva mafijaša, u operaciji provedenoj u ponedjeljak protiv 'ndranghete, mafijaške organizacije u Calabriji, na jugu Italije.


Uhićeni su 62-godišnji gradonačelnik Giorgio Dal Torrione i 32-godišnji dogradonačelnik Rosario Schiavone grada Gioia Tauro, te gradonačelnik mjesta Rosarno, 68-godišnji Carlo Martelli. 

Vezani članci Talijanska policija pronašla pošiljku kalašnjikova među jabukama 01 Što su sočne ove jabuke: Talijanska policija u voćarni pronašla skriveno oružje Španjolski policajci U Španjolskoj pala banda lopova s hrvatskim putovnicama: Jedna od uhićenih u odjeći je skrivala luksuzne satove i nakit

Sva trojica su optužena za vanjsko sudjelovanje u mafijaškom udruživanju, jer su omogućili zaposlenje jednom od osuđenika za mafijaško udruživanje, 39-godišnjem odvjetniku Gioacchinu Piromalliju, koji je sada ponovno uhićen, kao i njegov rođak, 64-godišnji Gioacchino Piromalli.

Time što su dali posao odvjetniku koji je bio osuđen za mafijaško udruživanje, gradonačelnici su pripomogli njegovu ukljućivanju u gradsku upravu. 

Klan Piromalli jedan je od najmoćnijih među mafijaškim klanovima u talijanskoj regiji Calabriji. 

Gradsko vijeće Gioia Taura već je ranije raspušteno zbog infiltriranja mafije u upravu, a gradonačelnik i dogradonačelnik su bili također suspendirani, a sada su i uhićeni zbog pomaganja mafijašima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju