Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena Afganistanka omotana eksplozivom ispod burke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženu, koja je ispod burke nosila prsluk s eksplozivom, uhitile su u ponedjeljak na istoku Afganistana obavještajne službe, doznaje se od tih službi.

Tu su 55-godišnju ženu nakon dojave pratili u pokrajini Kunar, a uhićena je u Džalalabadu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno naoružanje Muškarac kupio garažu, kad je počeo čistiti, odmah je nazvao policiju Ilustracija Serija bombaških udara Stravičan teroristički napad u Meksiku, stradala i djeca: ''To je nešto što nikada prije nismo vidjeli ovdje''

"Nosila je prsluk kakav se koristi za samoubilačke atentate. Dobili smo informacije da surađuje s talibanima", naveo je taj obavještajni izvor agenciji France presse. Zasad nije poznato je li žena namjeravala počiniti samoubilački napad ili je samo prenosila eksploziv za nekog drugog.

Većina afganistanskih žena i dalje nose burke, odoru uglavnom plave boje koja pokriva cijelo tijelo. Nošenje burke bilo je obvezno tijekom talibanskog režima između 1996. i 2001.

Na sigurnosnim točkama muškarci nemaju pravo pretraživati žene.

Ove godine je u samoubilačkim atentatima poginulo više od 140 ljudi, a dosad u Afganistanu nije zabilježen nijedan slučaj žene bombašice samoubojice.

U susjednom Pakistanu po prvi puta je žena koja je nosila burku izvela samoubilački atentat početkom prosinca na vojnoj kontrolnoj točki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene