Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen muškarac koji je slao pisma s bijelim prahom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod optužbom da je poznatim američkim javnim osobama i političarima slao prijeteća pisma koja sadrže sumnjivi bijeli prah, FBI je u uhitio 39-godišnjeg Amerikanca iz Kalifornije.

Istražitelji FBI-a su Chada Castaganu iz Woodland Hillsa (Kalfornija) osumnjičili da je poslao više od desetak prijetećih pisama javnim osobama u više gradova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna stranka ga demantira Berlusconi se hvali da je s Putinom razmijenio "simpatična pisma" i boce votke i vina Djelatnik Ravnateljstva civilne zaštite na terenu lonjsko polje U borbu protiv antraksa uključili se i dronovi: Uginulo više od 100 goveda

Među onima kojima je slao pisma su komičar John Stewart iz "The Daily Showa", popularni televizijski show voditelj David Letterman, kalifornijska republikanka Nancy Pelosi te senator Charles Schumer iz New Yorka.

U dokumentaciji FBI-a, koja je u petak upućena sudu u Los Angelesu, stoji da je prijetećim pismima u zadnja tri mjeseca bilo izloženo više ljudi u raznim gradovima, uglavnom New Yorku i San Franciscu, te da su pisma sadržavala nepoznati bijeli prah i razne pisane prijetnje.

U nekim slučajevima, prijeteća pisma uključivala su izraze poput "smrt demagozima", te pozivanja na Alana Berga, židovskog radio voditelja kojega je 1984. u Denveru ubio bijeli rasist.

Testiranja su potvrdila da bijeli prah iz pisama nije opasan.
Castagana je uhićen u subotu u svom domu, a na federalnom sudu trebao bi se pojaviti u ponedjeljak.

Pisma s prahom koji je sadržavao spore antraksa, koja su 2001. poslana novinskim kućama i vladinim uredima na Floridi, Washingtonu i drugim dijelovima SAD-a, ubila su pet osoba, a oboljelo je najmanje njih 17. Ti slučajevi nikada nisu razriješeni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene