Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još jedan osumnjičenik, tridesetsedmogodišnjak, uhićen je danas u okviru istrage o ubojstvu policajca koje se dogodilo u ponedjeljak navečer u republikanskoj četvrti Craigavon, nedaleko od Belfasta, priopćila je sjevernoirska policija.


Nešto ranije uhićen je osamnaestogodišnjak zbog sumnje da je umiješan u ubojstvo Stephena Paula Carrolla (48) koji je ustrijeljen hitcem u glavu tijekom ophodnje. Ubojstvo dolazi nakon ubojstvo dvojice britanskih vojnika u jednoj vojarni u subotu. Malodobnik je premješten u policijsku postaju u Craigavonu, 30-ak km jugozapadno od Belfasta, dodaje policija.

>> 'IRA kontinuiteta' preuzela odgovornost za ubojstvo policajca

Vezani članci Slika nije dostupna MUP potvrdio da je jedan od osumnjičenih terorista 8. listopada prošao registraciju u Opatovcu Slika nije dostupna Otkriveni novi detalji: Klica je bio pod istragom zbog ratnih zločina

>> Sjeverna Irska: Tijekom ophodnje ubijen policijski časnik

Odgovornost za ubojstvo policajca preuzela je IRA kontinuiteta, manja disidentska skupina Irske republikanske armije (IRA) koja se protivi mirovnom procesu.

Druga republikanska skupina, Prava IRA, preuzela je odgovornost za ubojstvo dvojice britanskih vojnika u subotu koji su ustrijeljeni ispred svoje vojarne u blizini Belfasta.