Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treće ubojstvo

'IRA kontinuiteta' preuzela odgovornost za ubojstvo policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'IRA kontinuiteta', koja se odmetnula od bivše Irske republikanske armija (IRA) preuzela je u utorak odgovornost za ubojstvo 48-godišnjeg policajca u Sjevernoj Irskoj, samo dva dana nakon što su fatalno stradala dva britanska vojnika.

'IRA kontinuiteta' objavila je da je sinoć izvršila napad na policijskog časnika Stephena Carrolla u gradu Craigavon, na jugu Sjeverne Irske. Druga disidentska skupina, Prava IRA, priznala je da je u subotu navečer u Belfastu likvidirala dvojicu britanskih vojnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A još uvijek je tinejdžerka I kćerka Warenna Beattyja želi promijeniti spol Slika nije dostupna Još jedan gaf Princ Philip rugao se slijepom mladiću

>> Sjeverna Irska: Tijekom ophodnje ubijen policijski časnik

Napad pored vojarne Massereene je prvi fatalni napad na britansku vojsku u Sjevernoj Irskoj od 1997. Nakon povlačenja velikog dijela britanske vojske iz Sjeverne Irske 2007. godine, u vojarnama je još ostalo oko 5.000 britanskih vojnika.

Premijera Sjeverne Irske zgranula smrt policajca

Premijer Sjeverne Irske Peter Robinson je izjavio da ga je zgranula smrt policajca koji je u ponedjeljak navečer ubijen vatrenim oružjem, dva dana nakon što su republikanski disidenti ubili dvojicu britanskih vojnika. 'Zgranut sam pokušajem terorista da destabliziraju Sjevernu Irsku. Nećemo dopustiti odgovornima za ta ubojstva da vrate našu pokrajinu u prošlost', rekao je Robinson, šef Demokratske unionističke stranke (DUP).

U tridesetak godina je tijekom 'nemira' poginulo više od 3.500 ljudi, a stanje se smirilo nakon mirovnih sporazuma potpisanih na Veliki petak 1998. Ministar za Sjevernu Irsku Shaun Woodward je rekao da ta 'grupica koji odbija prihvatiti promjenu neće uspjeti zaustaviti napredak'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene