Specijalna policija BiH (Foto: AFP)
Specijalna policija BiH (Foto: AFP)

Državljanin Hrvatske i Belgije Nikolas Grbes uhićen je temeljem crvene Interpolove tjeralice raspisane zbog njegove umiješanosti u teška kaznena djela, uključujući oružani napad na policajce, potvrđeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.


U Sarajevu je uhićen hrvatski državljanin Nikolas Grbes osumnjičen za napad na policajce u Belgiji.

Državljanin Hrvatske i Belgije Nikolas Grbes uhićen je u ponedjeljak u Sarajevu temeljem crvene Interpolove tjeralice raspisane zbog njegove umiješanosti u teška kaznena djela, uključujući oružani napad na policajce, potvrđeno je tijekom dana iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Vezani članci BiH policija, ilustracija (Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP) Stravičan zločin: Otac (28) usmrtio petomjesečnog sina jer je bio "iznerviran bebinim plačem" Marihuana, ilustracija (Foto: Davor Javorović/Pixsell) Dvije osobe uhićene u pokušaju krijumčarenja droge u Hrvatsku: Zaplijenili im čak 350 kilograma marihuane

Tjeralicu za Grbesom (48) raspisala je Belgija koja za njim traga pod sumnjom da je u listopadu bježeći od policijske potjere pucao u dvojicu belgijskih policajaca i pri tom ih teško ozlijedio.

Grbesa su na temelju informacija prikupljenih uz posredovanje granične policije BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) uhitili pripadnici državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Sada je u ekstradicijskom pritvoru Suda BiH koji treba odlučiti o izručenju Belgiji.

Iz sjedišta SIPA-e također su potvrdli uhićenje no nisu naveli puni identitet, ali su pojasnili kako je riječ o osobi povezanoj s kaznenim djelima "ubojstvo, teške tjelesne ozljede, ubojstvo u pokušaju, teška krađa, urota i kršenje zakona o oružju". (Hina)