Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odroni tla

Ugandske vlasti premjestit će stanovnike u sigurnije područje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugandske vlasti namjeravaju premjestiti u sigurnije područje oko pola milijuna stanovnika planinskih područja zemlje, kojima prijete odroni zemlje, s obzirom na to da je u njima prošli tjedan nestalo 350 osoba, izvijestili su u ponedjeljak službeni izvori.

'Odroni tla i blatni nanosi, uzrokovani obilnim kišama, prijete stanovnicima ovog područja. Ondje ih trenutačno živi oko 500.000', rekao je državni tajnik za resor prirodnih katastrofa Musa Ecweru. 1. ožujka blatni nanosi zatrpali su oko 350 osoba, a tri su planinska sela u planinskom području Elgon, koje graniči s Kenijom, potpuno nestala pod odronima. Spasioci još tragaju za mogućim preživjelima. Od 500.000 ugroženih, oko 300.000 stanovnika živi u selima planine Elgon, a oko 200.000 u zapadnom, također planinskom dijelu zemlje. (Hina)

Pročitajte i ovo Ivo Sanader Premjestili ga Sanader više nije u Remetincu: "Ima pravo na šetnju, može izići u grad, može preko vikenda kući" Slika nije dostupna Nakon obilnih kiša Više od 100 mrtvih u odronima tla na jugozapadu Kine

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene